ژلیش ناخن چیست؟ + انواع، آموزش قدم به قدم و بررسی عوارض

برخورداری از ناخن های مرتب و آراسته یکی از رموز زیبایی است؛ در واقع دست های مرتب و زیبا می توانند استایل افراد را متفاوت و منحصر به فرد کنند؛ از همین رو، امروزه خدمات زیبایی ناخن، با استقبال بسیار زیادی خصوصاً در خانم ها رو به رو شده است. 

سالن های زیبایی خدمات مختلفی را برای هرچه آراسته تر شدن دستان بانوان ارائه می کنند و این امر بیشتر به تقاضای مراجعه کنندگان بستگی دارد؛ یکی از این خدمات، که طرفداران زیادی در خدمات و لوازم آرایشی و بهداشتی دارد، ژلیش ناخن است. 

ژلیش نوعی لاک است با ویژگی های خاص و به دلیل محبوبیتی که دارد، تصمیم گرفتیم که این مقاله را به آن اختصاص دهیم. پس اگر شما هم علاقه مند به خدمات ناخن و خصوصاً ژلیش ناخن هستید، تا انتها با ما همراه باشید.   

ژلیش ناخن چیست؟

همان طور که اشاره کردیم، ژلیش ناخن، یکی از انواع خدمات زیبایی ناخن است. ژلیش در واقع یک نوع لاک‌ مبتنی بر ژل به شمار می رود که برای تثبیت  روی ناخن ها، به نور UV یا LED نیاز دارد. ویژگی بارز ژلیش ناخن این است که از لاک معمولی ماندگارتر است.

در واقع، لاک های معمولی تنها می‌توانند مدت زمان کوتاهی دوام بیاورند و با گذشت زمان و در عرض دو تا سه روز دیگر زیبایی اولیه خود را نخواهند داشت؛ در حالی که ژلیش ناخن می تواند برای هفته ‌ها بدون خراش یا ترک‌ خوردگی باقی بماند.

انواع ژلیش ناخن

امروزه، می توان از انواع مختلف ژل ناخن برای زیباتر کردن آن ها استفاده کرد و این به سلیقه و همین طور توقع شما از ژلیش ناخن بستگی دارد. انواع ژلیش ناخن عبارتند از:

هارد‌ ژل

هارد ‌ژل یکی از محبوب ‌ترین انواع خدمات زیبایی ناخن است. هارد‌ ژل دارای بافت غلیظی است و یک قطره از آن برای پوشش یک ناخن کافی است. در هنگام استفاده از هارد ژل، کافی است قلم‌ مو از بن ناخن به لبه ناخن کشیده شود تا فرم دلخواه به دست بیاید.  

هارد ‌ژل، به نسبت دیگر انواع ژل ناخن، قوی ‌تر است و در مقابل سایش و خراشیدگی ‌های روزمره مقاومت بیشتری دارد.  در صورت استفاده از هارد ژل، می توان حدود 3 تا 4 هفته از زیبایی ناخن ها مطمئن بود. 

سافت ژل

سافت‌ ژل، نوعی لاک ژل‌ مانند و ضخیم است که می تواند برای طراحی ناخن، یک لایه تکمیلی مناسب فراهم آورد. سافت ژل ها در برندها و رنگ ‌های مختلف موجود هستند. 

کار با سافت‌ ژل به اندازه ای آسان است که حتی افراد مبتدی هم می توانند به راحتی در خانه از آن استفاده کنند.  با این حال، سافت ژل یک نقطه ضعف دارد و آن این است که برای خشک شدن، حتماً باید از دستگاه‌ UV استفاده کرد، ولی در قیاس با سایر انواع ژل ناخن، به مدت زمان کمتری جهت خشک شدن نیاز دارد. وب سایت لوکسین لوکس افتخار این را دارد که محصولات با کیفیت را در اختیار لوکس پسندان قرار میدهد.

لاک ‌ژل، نسبت به دیگر انواع ژل ‌ها لایه‌ کاملاً نازکی را روی ناخن اعمال می‌ کند و به همین دلیل، استحکام کمی به ناخن طبیعی می‌دهد. 

شلاک

نوع دیگری از لاک ژل، تحت عنوان شلاک شناخته می شود و ماندگاری طولانی ‌تری دارد. لاک‌ شلاک هم درست همچون سافت‌ ژل‌، براق است و استفاده از آن برای همه ساده است و دست کم تا 15 روز دوام دارد. 

شلاک هم مانند سایر انواع لاک ژل ها برای خشک شدن نیاز به دستگاه UV  دارد. با این که استفاده از لاک شلاک آسان است ولی این نوع ژل ناخن بسیار نایاب است زیرا تنها در یک شرکت در امریکا تولید می شود و حتی در اروپا نیز به سختی می توان آن را تهیه کرد. 

آموزش قدم به قدم ژلیش ناخن

در  ادامه این مقاله به آموزش قدم به قدم ژلیش ناخن می پردازیم تا با نحوه انجام آن آشنا شوید و در صورت تمایل، در خانه از آن استفاده کنید: 

مرحله اول: اندازه ناخن ها را به میزان دلخواه کوتاه کرده و آن ها را سوهان کشی کنید.

اگر می خواهید یک ژلیش ناخن زیبا داشته باشید، باید قبل از هر چیزی ناخن هایتان را فرم دهید؛ به این منظور، از یک ناخن ‌گیر استفاده کنید و آن ها را به هر اندازه و فرمی که می خواهید درآورید؛ پس از آن به کمک سوهان ناخن، لبه های ناخن ها را به شکل مورد نظر سوهان کشی کنید تا صاف و نرم شوند. 

مرحله دوم: پوست ها و سلول های مرده را از سطح و اطراف ناخن ها جدا کنید. 

به کمک ابزار دورگیر ناخن، پوست ‌های مرده را از سطح  و اطراف ناخن‌ ها جدا کنید. با این کار، کوتیکول ناخن شما (همان پوست شفاف و سختی که در محل رویش ناخن ‌ها قرار دارد) جلوه ای صاف و یکنواخت خواهد داشت. 

مرحله سوم: به ناحیه کوتیکول ناخن ها روغن بمالید.  

از روغن کوتیکول به منظور آبرسانی به پوست اطراف ناخن ‌هایتان استفاده کنید. ولی این کار را در مراحل مقدماتی ژلیش ناخن ها انجام دهید زیرا باقی ‌مانده روغن روی کوتیکول ناخن ها، مشکل چسبندگی ایجاد می کند. 

مرحله چهارم: ناخن ها را تمیز کنید.

ناخن‌ های خود را با الکل یا پد پاک ‌کننده تمیز کنید تا لاک مستقیماً روی ناخن طبیعی بنشیند. 

مرحله پنجم: از پوشش پایه استفاده کنید.

برای اولین لایه لاک، یک لایه نازک بیس ‌کت روی ناخن ها بمالید و پس از ناخن ها را زیر لامپ UV یا نور LED قرار دهید تا خشک شود.

مرحله ششم: از لاک ژل استفاده کنید.

رنگ مورد علاقه لاک ‌ژل خود را انتخاب کنید، شیشه آن را خوب تکان دهید  و یک لایه نازک تا لبه ‌های ناخن بزنید ولی مراقب باشید که به کوتیکول ناخن لاک نزدید. حداقل دو لایه لاک ‌ژل بزنید و بین هر لایه، ناخن ‌هایتان را حداقل 30 ثانیه زیر لامپ قرار دهید.

مرحله هفتم:  تاپ کت بزنید.

برای تثبیت لاک ‌ژل  از تاپ کت استفاده کنید این کار باعث می شود تا ناخن های شما درخشنده تر شوند. در انتها ناخن ‌هایتان را، حداقل برای یک دقیقه در زیر نور لامپ قرار دهید و مطمئن شوید که خشک شده و تثبیت شده ‌اند.

عوارض ژلیش ناخن

ژلیش ناخن به تنهایی نمی تواند عارضه ای برای شما به وجود بیاورد؛ ولی در صورتی که به شیوه ای نادرست انجام شود، ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد.

سخن پایانی

ژلیش ناخن یکی از خدمات زیبایی ناخن است که تقریباً در تمام سالن های زیبایی و مراکز ارائه دهنده خدمات زیبایی ناخن، انجام می شود. 

ژلیش، در واقع نوعی لاک است ولی تفاوت هایی با لاک معمولی دارد؛ به عنوان مثال، ماندگاری آن طولانی تر است و می توان به راحتی با آن به فعالیت های روزانه پرداخت بدون آن که صدمه ای ببیند و یا این که از زیبایی آن کاسته شود. 

تنها موضوعی که استفاده از ژل ناخن را کمی دشوار می کند این است که این ماده برای خشک شدن نیاز به دستگاه  UV دارد.